Tuesday, 21 May 2013
9 Makanan Yang Menyumbang Kepada Penghasilan Angin
1. Legumes - Kebanyakannya dari jenis kekacang kering, kacang panjang dan kacang soya.
2. Susu dan hasil susu - Susu, aiskrim dan keju.
3. Sayur-sayuran - Kubis, lobak putih, lobak merah, kubis brussel, bawang, kubis bunga, asparagus, timun dan brokoli.
4. Sayuran berubi - Kentang dan sengkuang.
5. Buah-buahan - Prun, aprikot, epal, kismis, pisang, sukun, nangka, pear dan pic.
6. Bijirin dan roti - Kesemua jenis makanan yang mengandungi gandum dan produk daripada gandum termasuk bijirin, roti dan pastri.
7. Makanan berlemak - Makanan bergoreng, lemak daging, sos krim dan sos tartar.
8. Cecair - Minuman bikarbonat soda, fizi, minuman bergas, ubatan atau serbuk.
9. Seserat (fiber) - Kacang, oat, bran dan kacang panggang.
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment